CA Meltzer

Jag har länge gått och funderat på att skriva en bok men aldrig blivit färdig att börja. Men sommaren 2008 så beslöt jag mig för att göra ett försök och det resulterade i Cassy och Merlins gyllene bok vilken tog mig nästan två år att färdigställa. Jag har alltid varit intresserad av häxor och trolldom jag har barnet kvar inom mig. Boken om Cassy är första boken i en serie om flera böcker och jag hoppas att de som läser den kommer att fångas av magins fantastiska värld. Just nu håller jag på att skriva på bok två som troligen kommer att heta Cassy och den förtrollade rubinen. Till vardags arbetar jag som handläggare på skatteverket och förutom att skriva på fritiden ängnar jag tid åt mina två katter, läsa och lyssna på musik.

2010-06-14Nyhet

Lite spänning i tillvaron med Christina och Cassy
De flesta känner henne som Christina Nilsson på Skatteupplysningen i Helsingborg, men nyligen bytte hon till sin mammas flicknamn Meltzer. Det är under det namnet Christina nu ger ut sin första bok och kan därmed även titulera sig författare.


Christina Meltzer med sitt första alster "Cassy och Merlins gyllene bok".

Christina har gett ut sin första bok, en barn- och ungdomsbok inom genren fantasy . Den handlar om Cassy som får ett smaragdarmband som visar sig ha magiska krafter. Hon för oss in i en spännande värld med en trollkarl, en häxa och fin vänskap i landet Wazendria.

Christina började på skattemyndigheten 1977 med säsongsarbete och kom tillbaks 1984. Hon har därefter arbetat med arbetsgivarkontroll, inkomstdeklarationer och de senaste åren på skatteupplysningen med folkbokföring, skattekonto och företagens skatt- och arbetsgivarfrågor.

Vad lockade med att bli författare?
— Jag har alltid gillat att berätta historier, hade en väninna i tonåren som älskade att lyssna, så där fick jag bra träning. Utan att komma till skott har jag länge velat skriva ner mina idéer i bokform. Jag älskar böckerna om Harry Potter och när det inte skulle komma ut fler tänkte jag att då får jag väl skriva min egen, och nu blev det äntligen av.

Hur får du dina idéer?
— De bara poppar upp i huvudet, var och när som helst, och väldigt ofta. Jag har mycket fantasi och barnet i mig gör sig ständigt påmint. Då använder jag mig av mobilen och skriver ner allt för att sen utveckla det hemma vid datorn.

Hur får du till storyn, det måste ju knytas ihop på slutet?
— Jag gör början, slutet och mitten och sen fyller jag på däremellan med hjälp av alla olika idéer. Jag älskar häxor och äventyr, därför blev det den här inriktningen. Boken har tagit nästan två år att skriva.

Är det svårt att få en bok publicerad?
— Nej, idag är det inte så svårt. Man kan själv ge ut böcker, det finns så kallade Print on demand-förlag. Där står man själv som ansvarig utgivare. Man lägger upp boken via Internet till förlaget som sedan tar emot beställning på en tryckt bok, eller som en e-bok. Om jag vill ändra någonting i boken eller jag skulle upptäcka ett stavfel eller något annat kan jag gå in och ändra det till nästa tryckning.

Jag ska dock ta kontakt med fler förlag, och även ett par bokhandlare som säljer fantasyböcker för att se om de vill ta in min bok.

Kommer det fler böcker med Cassy och hennes vänner?
— Ja, uppföljaren är på gång. Den kommer att heta "Cassy och den förtrollade rubinen". Samtidigt har jag även börjat på en vuxenbok med namnet "Frusen i tiden". Det är en spänningsroman kryddad med lite kärlek.

Vem har gjort de fina teckningarna?
— Det har lite jobbanknytning. Eftersom du tackade nej till att illustrera gick jag ut via anslagstavlan Köp & Sälj och efterlyste någon som ville hjälpa mig. Då nappade många, men jag fastnade för en kille som heter Petri Niemi. Han är släkting till någon inom Skatteverket.

Jag önskar dig lycka till och funderar samtidigt på hur jag kan beställa din bok?
— Det tackar jag för. Beställning kan du göra via www.lulu.com. Glöm inte att ändra language till Swedish annars kan det vara lite knepigt att hitta rätt. Priset ligger på cirka 200 kronor, lite olika beroende på om man vill ha pocket eller med hård pärm. Givetvis signerar jag boken om någon vill.


Intranytt södra, 2010-06-14, Li Mingert


 • Cassy och den förtrollade rubinen

  Barn och…

 • Cassy och Merlins gyllene bok

  Barn och…

 • Frusen i tiden

  Spänning

Kommentarer Kommentera

 •  

Kommentarer Skrivblock

Skriv en kommentar

Det blir mycket roligare som medlem. Det kostar inget och går på ett kick.

 • Lägg till favoriter och bokmärken

 • Rösta och kommentera

 • Diskutera och dela skrivtips i forumet!

Registrera dig
banner_mindre

Visste du att...

...Arnljot Eggen har sagt: "Man måste skriva en hel del för att förstå vad man inte ska skriva."

Boktipset

 • 1 ♥
 • 2 ♥
 • 3 ♥
 • 4 ♥
 • 5 ♥

Vägen till det overkliga

"Vei är hatad av alla. Till och med av sina föräldrar. Hon fyller tio år på otursdagen, fredag den…"

Kapitel 1 Förlag AB  |  Söder Mälarstrand 21, 118 20 Stockholm  |