Kommentarer Ny kommentar

Tävlingar

Mininovelltävling nr 96

2018-02-13 19:18 | Anmäl

Tack, vilken ära! Jag hoppas att det här är en tillfällig och övergående svacka i forumet. Annars kanske vi är lite som orkestern på Titanic, för att citera Wiehe: "Vi går till botten där vi står. Men flaggan, den går i topp". :D Detta är inte nästa citat.

2018-02-13 19:06 | Anmäl

Grattis till dig Bo! :)

2018-02-12 18:16 | Anmäl

"Inspirationskällan får tolkas hursomhelst och behöver inte på något direkt sätt vara närvarande i tävlingsbidraget."

Ovan ett utdrag från reglerna, så tillåt fantasin flöda. Gott om tid kvar för fler bidrag :)

2018-02-10 07:08 | Anmäl

Tack Anita! :)

2018-02-09 15:23 | Anmäl

Jättebra, Bo. Låter som självupplevt. Själv skulle jag gärna medverka, men hur det än knakar i skallen kan jag inte komma på något som passar temat.

2018-02-08 19:35 | Anmäl

Tack! Är inte självupplevt. :)

2018-02-08 17:11 | Anmäl

Vilken historia. Så bra skrivet att den känns självupplevd?

Och som vanligt finns utrymme för fler...

2018-02-08 08:10 | Anmäl

Arbetsnamnet för vårt band var ”Blood, sweat and tears”. Vi var bra, till och med skitbra, kanske bäst i Sverige? Men vi visste också att succén skulle utebli om vi inte jobbade arslet av oss. Vi hade legat ute på vägarna det senaste året, små spelningar från Simrishamn till Arjeplog och alldeles för många Sven Ingvars-covers. Ingen kunde beskylla oss för att ligga på latsidan men det krävdes mer. Marknadsföring, strategier och framförallt pengar, och sist men inte minst, blod, svett och tårar. Egentligen hette vi Kellys Hjältar, efter vår första sångerska som hade det smeknamnet. Hon hette Ingrid och hade slutat redan första året. Snackat om att hon skulle sjunga för Lars-Kristerz men så blev det ju inte. Nu var det jag som sjöng och alla i bandet var fine med det.

Nickes farsa hade jobbat med Bert på 80-talet. Bert hade hört oss och uttryckt sitt gillande: ”De här grabbarna kommer att bli stora, tro mig!”. Och det var ju det vi ville. Vi ville lägga allt under oss, Sverige, Norden, Tyskland och Frankrike. Vi hade till och med spelat i Ryssland för fullsatta hus men det stora brejket hade uteblivit. Det gick ingen nöd på oss, vi fick rätt bra betalt jämfört med andra band men vi ville så mycket mer. Ingen av oss var speciellt sugen på att jobba med Bert Karlsson men vad fan? Ska man bli fin får man lida pin.

Vi behövde en rejält tilltagen budget. Janne, som var ekonom, hade nämnt Bitcoin. Vi kunde satsa ett par hundratusen och kanske kvittera ut flera miljoner efter bara några år, men han blev nerröstad. Så här i efterhand visade det sig att Janne hade rätt och vi andra hade fel. Som det var nu hade vi exakt 213 778 kronor i företagets kassa och det räckte knappt till den reklam vi gjorde i Sverige.

Det ryktades om att Christer Björkman gjort diskreta förfrågningar om oss. Melodifestivalen kanske vore en framkomlig väg, den hade ju funkat för Abba 1974 och för finska Lordi 2006 i Aten. Ett dansband i Mellon, fan vad retro egentligen? Vi var fortfarande snygga och skulle göra oss bra i tv, gå hem hos både 25-åringar och 50-plus. Vår ”Ingen som du” var inne på sin sjunde vecka på Svensktoppen. Det rullade på rätt bra men i allt för maklig takt. Vikingarna hade turnerat i sin lilla Cessna Citation och vi satsade åtminstone på att bräcka dem. En Gulfstream G550 skulle sitta fint eller varför inte en ”G6” som den där rapparen hade sjungit om?

Det fick bli Bert. Ett riktigt sugigt kontrakt men vi var i alla fall garanterade en hygglig andel av intäkterna. Nackdelarna blev snart allt för uppenbara. Ändlösa intervjuer i olika skitblaskor. Medverkan i ännu sämre tv-program. Vi slet som djur under hela 2017, spela hade vi knappt tid med, om man nu inte räknar in de singbackspelningar vi gjorde i olika köpcentrum och gallerior. Vi skrev inte en enda ny låt och Bert hade börjat muttra: ”Vad är ni för proffs egentligen? Har jag satsat fel här? Nu får ni fan ta och skärpa till er.” Men en sak var vi tvungna att ge Bert, han hade fixat en spelning i Hamburg och en tv-intervju i ZDF. ”Blood, sweat and tears” var vår vardag och jag hade faktiskt börja fråga mig själv om det är värt allt det här slitet?

2018-02-06 21:22 | Anmäl

Följande citat blir inspirationskällan för mininovelltävling 96. 

Citatet syftar på hur det varit på K1 senaste tiden. Motivation är vad vi behöver.

Citatet lyder:

'i'm not telling you it is going to be easy. i'm telling you it's going to be worth it."


Skriv så tangentbordet glöder och ha det kul. Lycka till!

Bidragen ska vara inlämnade senast 2018-02-13 20:00
------------------------------------------
Regler:

En tråd skapas i forumet som döps till: Mininovelltävling.

Ett citat, en fras eller ett enda nyckelord väljs som inspirationskälla.
Bidragen läggs i den här tråden.

Novellen/novellerna ska innehålla mellan 100 och max 2000 ord (Inte tecken utan ord).

Skrivtiden är en vecka. Därefter lottar arrangören fram vem som vinner och får arrangera nästa omgång. 

Vinnaren presenteras i tråden och får sedan ÄRAN att arrangera nästa omgång i en ny tråd som kallas "Mininovelltävling nr x"
(Kopiera gärna reglerna.)

Fliten skall belönas och ger med det en lott per novell, med det självklara kravet att novellerna måste vara olika.

Inspirationskällan får tolkas hursomhelst och behöver inte på något direkt sätt vara närvarande i tävlingsbidraget.

Bidragen får kommenteras fritt av andra. De som kommenterar behöver ej vara med i tävlingen, men bör namnge vems bidrag som kommenterats. Gäller alla!

Vi lär oss att kommentera och att bli kommenterad till texter skrivna under kort och pressad tidsram. Det gör det hela mer intressant och sätter press på skribenten att skapa en historia som inte bara ska vara läsbar utan också ska kommenteras av andra.

Vi gör det såklart för att det är kul och för att vi vill lära oss och det bästa av allt är att det är helt valfritt!

Kommentarer Skrivblock

Skriv en kommentar

Det blir mycket roligare som medlem. Det kostar inget och går på ett kick.

  • Lägg till favoriter och bokmärken

  • Rösta och kommentera

  • Diskutera och dela skrivtips i forumet!

Registrera dig
banner_mindre

Visste du att...

...du kan lägga till intressanta böcker i din boklista som du kan kika på senare. Klicka bara på hjärtat bredvid boken.

Boktipset

  • 1 ♥
  • 2 ♥
  • 3 ♥
  • 4 ♥
  • 5 ♥

2:a pris - FALLA FRITT

"En berättelse om självmord i tonåren. Texten baseras på ett verkligt dödsfall. Novellen har ny…"

Kapitel 1 Förlag AB  |  Söder Mälarstrand 21, 118 20 Stockholm  |